Știri

Recomandările CIECH Agro România privind protecția de primăvară a cerealelor

Fără îndoială, fiecare ar fi de acord că combaterea buruienilor în cereale este esențială pentru a obține o recoltă bună. Un tratament adesea efectuat este cel din toamnă, care ar trebui să rezolve problema buruienilor până la recoltare. Mulți fermieri optează pentru o abordare de două tratamente în toamnă-primăvară sau doar un singur tratament în primăvară. Tratamentele din primăvară sunt necesare și pentru a împărți munca în câmp pe parcursul timpului.

Utilizarea de toamnă a erbicidului în cereale nu îndeplinește întotdeauna așteptările

Eficacitatea tratamentelor din toamnă împotriva buruienilor poate fi insuficientă pentru a menține lanul de cereale fără buruieni până la recoltare. Foarte des, cauza poate fi temperaturile relativ ridicate în perioada toamna-iarnă și timpul de acțiune insuficient al substanțelor active aplicate în sol în toamnă. În aceste cazuri, putem observa apariția buruienilor și este necesară efectuarea unei corecții în primăvară.

Pulverizarea pe buruieni în primăvară în cereale

Alegerea unui erbicid adecvat pentru aplicare în primăvară ar trebui precedată de o inspectare a câmpului. De regulă, pe câmp apar multe specii de buruieni cu două frunze și darul cerealelor. Prin urmare, trebuie să alegeți un erbicid sau să pregătiți o combinație de stropiri care să combată un spectru larg de buruieni cu două frunze și darul cerealelor. În cazul pregătirii unei combinații de stropiri, ar trebui să acordați atenție soluțiilor a căror eficacitate a fost susținută de mențiunea privind posibilitatea utilizării combinate, prezentă pe eticheta produsului.

Ce erbicid pentru buruienile dicotiledonate în cereale?

Printre cele mai dificile buruieni cu două frunze care cresc în cerealele de toamnă se numără urzica, macul de câmp, coada şoricelului, rapiţii spontane, pătlagina. Spectrul de buruieni controlate poate fi găsit pe eticheta produsului Haksar Turbo 340 SL. Un mare avantaj al acestui produs este posibilitatea utilizării sale în cele mai importante specii de cereale de toamnă. Acesta este un atu important, deoarece de obicei în ferme se cultivă diferite specii de cereale de toamnă, care necesită eliminarea buruienilor cu două frunze. Cu herbicidul Haksar Turbo 340 SL nu trebuie să vă faceți griji cu privire la restricțiile de utilizare în anumite specii de cereale. Eficiența ridicată a produsului Haksar Turbo 340 SL în controlul buruienilor cu două frunze este vizibilă imediat după tratament. Aceasta este important mai ales în perioada de creștere intensă și absorbție de nutrienți de către buruieni.

Ce produs de protecție a plantelor să se aplice buruienilor monocotiledonate în cultivarea cerealelor?

Dintre buruieni monocotiledonate care apar cel mai frecvent în cerealele de toamnă, coada şoricelului este cea mai răspândită. Combaterea acesteia este recomandată în perioada toamnei, dar nu întotdeauna poate fi realizată sau poate fi ineficientă. Prin urmare, în primăvară, pe multe câmpuri de grâu de toamnă, este necesară utilizarea unui erbicid destinat combaterii coadei şoricelului. Pentru multe specii de buruieni monocotiledonate, inclusiv coada şoricelului, poate apărea rezistență la mecanismul de acțiune ALS. Prin urmare, este important să se țină cont de rotația mecanismelor de acțiune ale substanțelor active. Una dintre opțiunile de combatere a buruienilor monocotiledonate este utilizarea erbicidelor care conțin fenoxapro-p-etil, de exemplu produsul Fenuxar® 69 EW. Fenuxar® 69 EW are o fereastră de aplicare foarte largă, de la stadiul a doua frunze până la stadiul a treia frunză de tijă. Aceasta permite atât efectuarea rapidă a tratamentului împotriva buruienilor la începutul primăverii, cât și apli.

înapoi