Știri

CIECH Agro România – marchează cu plus primul an de activitate în România

  • Vânzările CIECH Agro pe piața din România au crescut cu 45% în 2022 față de anul anterior
  • Compania propune pe piața agro locală un portofoliu complex de 15 produse, care ajung în toată țara printr-o rețea de distribuitori naționali și locali
  • CIECH Agro vizează extinderea cotei de piață în România pe segmentul erbicidelor neselective la 2-3%, în următorii ani

CIECH Agro România, divizia agro a grupului CIECH, și-a crescut vânzările în 2022, primul său an integral de funcționare pe piața românească, cu 45% față de anul anterior. Compania propune în prezent pieței agro din România un portofoliu de 15 produse, care sunt vândute printr-o rețea de distribuitori naționali și regionali. În primul an de funcționare pe piața din România, CIECH Agro și-a înființat și o echipă locală de vânzări, în curs de extindere în momentul de față pentru a acoperi tot teritoriul țării.  

“Compania noastră și-a început cu dreptul activitatea din România, obținând rezultate pozitive de afaceri într-un prim an calendaristic pe parcursul căruia s-au finalizat treptat și aspectele operaționale, cum ar fi înființarea echipei locale și a biroului din București, implementarea sistemului SAP integrat și eficientizarea livrărilor directe din Polonia. Seceta severă și presiunea în creștere din partea concurenței au fost provocările majore cu care s-a confruntat CIECH Agro România în primul său an de activitate. Pentru 2023, obiectivele noastre cheie sunt extinderea echipei de vânzări și marketing și dezvoltarea rețelei de distribuție la nivel regional și local. Ca urmare, avem în plan continuarea creșterii vânzărilor în ritm rapid”, a declarat Wojciech Babski, CEO BU Agro CIECH.

CIECH estimează că piața produselor de protecție a culturilor din România va crește cu aproximativ 3-4% anual în următoarea perioadă. Datorită poziției puternice a agriculturii în economia românească, perspectivele de creștere în continuare a pieței sunt considerate stabile, în pofida provocărilor Pactului Ecologic European.

Strategia CIECH AGRO România este aliniată cu cea a Grupului CIECH, având ca obiectiv pe termen lung poziționarea ca furnizor de top pe piața agro românească, cu o cotă consistentă în categoriile cheie de produse pe care le operează. În prezent, CIECH Agro România își dezvoltă distribuția și țintește extinderea cotei de piață la 2-3% pe segmentul erbicidelor neselective în următorii ani.

Compania propune pe piața românească un portofoliu complex de produse, inclusiv programe de protecție pentru cereale, pentru protejarea porumbului și o noutate pentru floarea soarelui - HALVETIC. Acesta este un produs de protecție a plantelor împotriva buruienilor bazat pe inovatoarea tehnologie BGT (Bette Glyphosate Technology), înregistrat în Polonia de CIECH Sarzyna în februarie 2021. Tehnologia permite produsului să-și mențină eficacitatea actuală, reducând în același timp doza de ingredient activ la hectar la jumătate comparativ cu standardul de piață existent. BGT este o descoperire pe piața globală a formulărilor de glifosat și, în același timp, răspunsul Grupului CIECH la provocările transformării agriculturii într-una mai durabilă.&

Eficacitatea tehnologiei inovatoare BGT a fost confirmată de numeroase studii - realizate atât în condiții poloneze, cât și europene.

HALVETIC a fost cel mai vândut produs pe piața din România în anul 2022. Are cu 50% mai puțin ingredient activ cu aceeași eficacitate și eficiență ca tradiționalul și binecunoscutul glifosat. Glifosatul este o substanță mult disputată la nivel mondial și în Europa, fiind strict reglementată de UE, care se îndreaptă spre interzicerea utilizării acesteia în viitor. Cu toate acestea, glifosatul este cel mai eficient erbicid, fără de care fermierii nu își pot dezvolta activitatea.

CIECH Agro continuă să investească în dezvoltarea echipei locale, extinderea și pregătirea echipei de vânzări pentru a oferi suport tehnic fermierilor români și, de asemenea, extinderea portofoliului actual de produse pentru protecția plantelor. Totodată, se au în vedere investiții pentru introducerea de noi soluții IT pentru agricultură (consultant virtual, agricultura digitală).

Cătălin Gherasim este noul Director General al CIECH Agro România, începând cu ianuarie 2023. În această calitate coordonează toate operațiunile companiei din România. Este absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Economie. Înainte de a se alătura companiei CIECH Agro România, Cătălin Gherasim a fost Director Comercial la Chemirol Agro România.

Despre CIECH
Grupul CIECH este un holding internațional din industria chimică, fiind prezent în peste 80 de țări. În 2014, pachetul majoritar de acțiuni CIECH a fost achiziționat de KI Chemistry, o companie aparținând celui mai mare fond de investiții privat polonez, Kulczyk Investments.

CIECH Sarzyna este cel mai mare producător polonez de produse fitosanitare, cu peste 80 de ani de activitate pe piața din Polonia. Printre cele mai cunoscute mărci ale CIECH Sarzyna se numără mărcile CHWASTOX, unele dintre cele mai populare produse erbicide din Polonia, care au fost folosite cu încredere de trei generații de utilizatori.

înapoi