Știri

Halvetic – erbicid revoluționar CIECH Agro cu înregistrare pe multe piețe europene

Produsul inovator de protecție a plantelor oferit de CIECH Agro - Halvetic - intră pe o nouă piață externă. Fermierii slovaci vor avea în curând acces la acesta. Astfel, țara se va alătura grupului altor nouă, în afară de România, piețe europene, printre altele Polonia, Spania, Grecia sau Portugalia, unde fermierii pot folosi potențialul produsului Halvetic în procesul de transformare durabilă a agriculturii. În afară de Vechiul Continent, acest erbicid este înregistrat și în Australia.

Halvetic este un erbicid pe bază de glifosat, bazat pe tehnologia inovatoare și patentată BGT ("Better Glyphosate Technology"®), care permite menținerea actualei eficiențe ridicate a substanței active reducând în același timp doza la hectar la jumătate față de standardele existente. Nu este doar cea mai mare inovație printre erbicidele neselective din lume ci și o descoperire pe piața globală a formulelor de glifosat, ci și răspunsul Grupului CIECH la provocările legate de transformarea agriculturii în conformitate cu ipotezele strategiei UE. „Din câmp pe masă”, constând în reducerea utilizării produselor fitosanitare cu 50 la sută până în anul 2030. Reglementările europene înseamnă o creștere a cererii de produse noi caracterizată printr-o mai mare eficiență și eficacitate.

În 2021, Halvetic a avut un debut de mare succes în Polonia, întărind poziția CIECH pe segmentul de glifosat, în care compania deține o cotă de aproximativ 50%. Strategia de dezvoltare a mărcii presupune și o expansiune externă intensivă. În numai un an, Halvetic a obținut autorizații de introducere pe piață, inclusiv, în România, Letonia, Lituania, Grecia și Cehia. În desfășurare sunt procese suplimentare de înregistrare a produselor, printre altele, în Italia, Marea Britanie, Irlanda, Estonia, Cipru sau Argentina, care vor putea fi finalizate în câteva trimestre.
Slovacia, alături de România, Ungaria, Cehia, Lituania, Polonia și Bulgaria, aparține grupului de țări în care terenul agricol este cea mai mare componentă a structurii de utilizare a terenurilor și reprezintă între 40 și aproape 60 la sută din suprafața țării 1. Cea mai importantă zonă de cultură din Slovacia este Câmpia Dunării din sud-vestul țării. În zonele joase ale acestei țări există soluri fertile (brun, negru, sol calcifos), pe care se cultivă, printre altele, grâu, porumb, orz, sfeclă de zahăr, fructe și legume. Cereala cel mai des cultivată în Slovacia este grâul - se estimează că recolta sa este de aproximativ 2 milioane de tone pe an.
În cadrul strategiei Grupului pentru anii 2022-2024, CIECH Agro planifică, printre altele, introducerea de noi produse inovatoare și oferirea de servicii moderne pentru fermieri, dezvoltate în cooperare cu parteneri externi.

înapoi